| Novetats  | Jocs | Tècniques | Manualitats | Contes i reflexions | Excursions | Consells | Cançoner | Altres |
JouScout.com - Consells: qualitat en la relació amb els nens.

CREAR UN LLOC BO

Com crear un espai de qualitat.

 

"Per ensenyar anglès a en Johnny primer cal conèixer a en Johnny.

També pot ser útil saber una mica d’anglès."

Sir Robert Baden-Powell

 

 

A l’hora d’educar el més important no és el què fem, sinó el com ho fem.

Els nens d’avui en dia estan acostumats a coses espectaculars (les veuen a la tele, al cinema, als parcs d’atraccions) i nosaltres hi ha poques coses que els puguem donar que no hagin fet abans (amb els pares, en el cole, en activitats extraescolars,...). Però sí hi ha una cosa que nosaltres els podem oferir i a la qual molts d’aquests nens i nenes no estan acostumats: un lloc on poder parlar, on se l’escolta, on se sent valorat, on nota que els altres confien en ell, on se li fa costat, on se l’anima, on les crítiques són constructives,...

En resum, que no es tracta ni de fer grans projectes, ni de passar-hi moltes hores, sinó que el temps que el nen / nena passa amb nosaltres sigui un temps de qualitat.

 

La psicòloga Icíar de la Peña diu:

 

         «El desenfreno diario al que estamos sometidos los padres ha generado cierto sentimiento de culpabilidad. Por él se pretende compensar la ausencia y falta de dedicación a los hijos con excesiva benevolencia a la hora de establecer los valores y normas familiares, o con una cantidad de dinero que no es acorde a sus necesidades. Esta actitud, lejos de contentar a los menores, los convierte en personas manipuladoras que exigirán cada vez más, una mayor compensación a nuestra falta de dedicación, mientras los aleja irremediablemente de los padres a favor de alguien que les permita llenar ese sentimiento de soledad y vacío que tienen en casa. Hay que empezar a convencerse de que nuestros hijos, más que nuestro dinero, lo que necesitan es nuestro tiempo y dedicación. Una vez más hay que aclarar que no es cuestión de cuántas horas estemos con ellos, sino de cómo se administran esas horas. Se trata de dialogar, escuchar, compartir, confiar, respetar...»

 

Insisteixo: no et preocupis tant del QUÈ fas sinó del COM ho fas. Per als nanos serà més important la relació que tu mantinguis amb ells, que no pas les coses que arribeu a fer.

 

Els dissabtes al cau, no et limitis només a entretenir la mainada, sinó que dóna un sentit educatiu a totes les activitats que facis. Treballar amb nens suposa passar per moments bons i també dolents. Però en conjunt els bons sempre superen amb escreix als no tan bons. Tu posa-hi il·lusió, paciència i bon humor, i veuràs com gaudiràs molt de la canalla.

 

"Els nens són com les plantes: s'han de regar cada dia."

 

Vols ser el millor cap que hi hagi hagut mai?

Fes click aquí per saber la manera.