Saber compartir. Per la Solidaritat.

 

Els llibres d'en Xalum

 

"M'agradaria fer un llibre -pensava Xalum- que contingués tots els poemes, antics i moderns, que canten la grandesa de Déu." Nit i dia, aquesta idea li voltava pel cap, des del matí fins al vespre. I Xalum es deia que li caldrien molts diners, moltes jornades de treball per publicar un llibre tan extens.

I així fou com es va decidir. Es va dedicar, any rera any, a estalviar tot el que podia guanyar. Els seus amics també li donaven diners, els uns molts, els altres algunes monedes. A tots els ho agraïa Xalum amb el mateix afecte. Així deu anys després havia aplegat ja prou diners per a començar l'edició.

Però aquells dies unes grans pluges van inundar la ciutat on vivia Xalum i molta gent es va trobar sense aliment i sense casa. Xalum no s'hi va pensar gens ni mica i va repartir entre la gent el fons que havia reunit. I es va posar a treballar de valent per recuperar el que havia donat.

Alguns anys més tard, una terrible epidèmia va assolar el país. I Xalum altra vegada va repartir els seus diners per ajudar la seva gent.

Per tercera vegada va començar el seu treball. S'havia fet vell i es cansava molt, però l’esperança de veure acabat el seu llibre li donava forces. Finalment, al cap de vint anys, va poder enllestir la publicació del seu llibre. Tothom va lloar el seu treball i els savis més notables del país en parlaren en els seus congressos.

Però la gent de la ciutat en parlar d'en Xalum als seus fills deien sempre: "En realitat Xalum va fer tres llibres. I els dos primers són encara millors que el tercer".

 

Colònia Pineta 76 (2ª tanda)

 

 

Quant ens costa renunciar a les nostres possessions, als nostres anhels i ambicions! Xalum tenia una gran il·lusió: escriure un llibre. Malgrat tots els esforços i treballs per aconseguir els diners suficients, sempre hi havia quelcom més important. Ell, però, sempre va prendre la decisió correcta.

Un cas d'estar ben atent a les necessitats dels altres. El conte es pot escenificar amb mímica, o fer murals...

 

TORNAR