L’esperança. Un món nou és possible.

 

¡Sé que es verdad!

 

Recuerdo que cuando asistía a las catequesis del padre Arrupe en Japón, allí se encontraba invariablemente un anciano que se limitó a mirar los ojos de Arrupe durante medio año.

Un buen día, Arrupe le preguntó si entendía bien la explicación.

El viejo no contestó. Era sordo. Cuando consiguió comunicarse con él, obtuvo una única respuesta:

– Yo he estado todo el tiempo mirándole a los ojos. Usted no miente. Lo que usted cree, lo creo yo.

 

Jo Hayazoe

en “Arrupe, Un profeta para el siglo XXI

de Pedro Miguel Lamet

 

 

Pedro Arrupe y Gondra (1907 - 1991) fou un sacerdot jesuïta d’origen basc, que se’n va anar de missioner al Japó per intentar fer arribar el cristianisme als japonesos. El 6 d’agost de 1945, a les vuit del matí, Arrupe fou testimoni de l’explosió de la bomba atòmica sobre Hiroshima. Mentre diu la missa, una explosió el llença a terra. Quan mira per la finestra, se n’adona de que allò no és un bombardeig més, sinó alguna cosa nova i terrible. Immediatament, envia a uns novicis a buscar ajuda i aliments, mentre ell corre amb la resta cap a Hiroshima per rescatar als supervivents, i converteix el noviciat en un hospital d’emergència. Més de 150 persones, abrasades per la irradiació, són ateses per una comunitat que amb prou feines té mitjans i recursos per fer res.

El pare Pedro Arrupe fou escollit Prepòsit General de la Companyia de Jesús al 1965, càrrec que ocupà fins al 1983. Al 1974 convocà la Congregació General 32. Aquesta trobada fou una fita fonamental a la història dels jesuïtes, per la proclamació de que la fe en Déu ha d’anar indefugiblement unida a la lluita infatigable per abolir totes les injustícies que pesen sobre la humanitat.

 

TORNAR