La veritable felicitat.

 

El Testament de Baden-Powell                       

 

Estimats Escoltes:

 

Si mai heu vist el conte "Peter Pan", recordareu que el cap dels pirates sempre estava fent el seu últim discurs de comiat per por de què, quan li  arribés l'hora de la mort, no fos a temps de donar-lo a conèixer. Això és el que em passa a mi, i per tant, encara que en aquest moment no m'estic pas morint, ho faré un d'aquest dies i voldria dir-vos uns mots de comiat. Recordeu: aquests seran els últims mots que sentireu de mi, per tant, mediteu-los.

 

He tingut una vida molt feliç, i voldria que també la tinguéssiu cadascun de vosaltres. Estic convençut que Déu ens posa en aquest món tan meravellós per a ser feliços i gaudir de la vida. Però la felicitat no s'obté pas fent-se ric, ni tan sols reeixint en la carrera ni satisfent tots els gustos. Un bon pas cap a la felicitat és fer-se sa i fort mentre sou nois, perquè pugueu ésser útils i, per tant, gaudir de la vida quan sigueu homes.

L'estudi de la natura us demostrarà quantes belleses i meravelles ha posat Déu en el món de que gaudiu. Acontenteu-vos amb la part que us ha tocat i traieu-ne d’ella el millor partit que pugueu. Mireu sempre el cantó bo de les coses, i no pas el dolent.

 

Però el camí autèntic per arribar a la felicitat és fent feliç a l'altre gent. Procureu deixar aquest món millor de com l'heu trobat, i així, quan us arribi l'hora de la mort, podreu morir feliços pensant que no heu malgastat el temps, sinó que vau fer tot el possible per fer el bé. Estigueu "Sempre a Punt" per a viure feliços i per morir feliços; sigueu fidels, sempre, a la vostra Promesa Escolta –àdhuc quan ja no sigueu nois– i Déu us hi ajudarà.

 

                                                            El vostre amic,

Firma de Baden-Powell

(Baden-Powell of Gilwell)

 

 

Robert Stephenson Smyth Baden-Powell,

Lord of Gilwell.

 

 

Robert Baden-Powell va ser el fundador del Moviment Escolta l’any 1907. Aquest missatge fou trobat entre els papers del seu escriptori poc després de la seva mort, que tingué lloc a Nairobi, Kenya, el 8 de gener de 1941.

 

TORNAR