No jutjar per les aparences. Contra la discriminació.

 

Els extraterrestres

Mots encreuats

 

Uns extraterrestres, tot viatjant per la galàxia, s’han trobat una espècie d’animal desconeguda per a ells i que manifesta certs indicis d’intel·ligència.

Escolteu les definicions que us donen dels estranys objectes que han vist, mireu de trobar-ne el nom correcte, i escriviu-lo en les caselles corresponents d’aquests mots encreuats.

 

1.     Aquests estranys animals porten lligada a una de les potes una mena d’aparell del que sempre estan molt pendents. Hem vist aparells de vàries menes, però el més curiós és un que té forma circular, amb dos palets al centre que es van movent. Sembla ser que la posició d’aquests palets els permet saber què han de fer en cada moment, i realment el deuen necessitar molt, perquè tothom està sempre pendent de la posició dels palets. I moltes vegades, després de consultar l’aparell, es posen nerviosos i comencen a moure’s més de pressa. Hem vist aparells d’aquesta mena més grans, penjats de les parets, i uns d’enormes que col·loquen al capdamunt d’unes grans construccions de pedra, i que quan arriben a determinada posició comencen a fer soroll, perquè tothom se n’assabenti.

 

2.     Aquests animals solen viure en grups, i per la nit es refugien en habitacles que ells mateixos construeixen. Dins de tots els habitacles sempre hi ha una mena de caixa amb llums i sons, que deu ser molt important, perquè sovint se situen tots al voltant de la caixa, i malgrat que viuen en comunitat, moltes vegades s’ignoren els uns als altres, i només estan pendents de l’estranya caixa que els deixa com hipnotitzats durant vàries hores.

 

3.     Una de les coses més estranyes que hem vist i que tothom porta a sobre son uns trossos de paper pintats de colorins. Ignorem la utilitat d’aquests papers, però ha de ser vital per ells, perquè sovint entreguen aliments o objectes per aconseguir aquests papers, i fins i tot hem vist individus matar o ferir greument a d’altres individus de la mateixa espècie, per tal d’aconseguir els preuats papers de colors.

 

4.     Una de les activitats més sorprenents que porten a terme, consisteix en agafar un grupet de 22 individus i deixar-los anar al mig d’una extensió d’herba. Aleshores són rodejats per una multitud enorme que els crida, i els obliguen a barallar-se per un tros de cuir cosit en forma d’esfera.

 

5.     Hem vist una espècie de màquina que sembla que serveix per transportar-los, però que no vola. Cada set dies, són molts els que s’apugen en aquesta màquina, però en comptes de moure’s es queden quiets, formant llargues fileres que poden arribar a fer quilòmetres de llarg. D’altres vegades, les màquines arrenquen a córrer com boges, i fins i tot topen les unes contra les altres, causant molts morts i ferits.

 

6.     L’anàlisi mèdic ens ha revelat que aquests animals respiren oxigen. Però alguns d’aquests individus sembla que pateixen alguna mena de malaltia que els obliga també a respirar fum. Per generar-lo, cremen unes fulles resseques embolicades en paper, i respiren el fum a través de la boca. Els individus que pateixen aquesta malaltia no poden estar gaire temps sense respirar el fum, i necessiten molt d’aquestes fulles seques, i es posen molt nerviosos quan fa estona que no les poden cremar.

 

7.     Sabeu dir-nos el nom d’aquesta espècie?

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V

 

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V

 

 

 

6

>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

veure les SOLUCIONS .

 

TORNAR