Saber compartir. Per la Solidaritat.

 

El petit miracle de la multiplicació dels pans.

 

Hi havia un deixeble poc conegut que havia seguit Jesús per tota la Galilea. No era un dels dotze, però confiava en el missatge del Senyor com el que més. Quan va saber que Jesús havia estat crucificat, no va tenir cap dubte que tornaria. I ara que deien que havia ressuscitat la seva alegria era immensa, i anava per tot el país, explicant a la gent les meravelles que va fer Jesús.

Un dia, que estava al mig de la muntanya en un despoblat, havia aplegat un centenar de persones, que el seguien deleroses de sentir més coses d’aquell Jesús, amic dels pobres i els necessitats.

De sobte va sentir gana i va treure tot el menjar que li quedava: mig pa i un tros de peix sec. Però va mirar tota aquella gentada i va pensar que ells potser també tenien gana, així que va fer seure tothom, i sense dubtar-ho va començar a repartir el seu menjar entre les persones que allà s’aplegaven; però com que eren més de cent, a cadascun li tocava un tros molt petit.

Aleshores un va dir:

-        Espera! Jo també tinc un pa. Reparteix-lo entre tothom.

I un altre digué:

-        Jo també tinc una mica de formatge. També el pots repartir.

I encara més gent:

-        Té el meu pa! Reparteix-lo!

-        Jo també en tinc! El pots donar.

-        Jo també tinc un xic de peix sec.

-        Si! Té el meu també. Repartim-lo entre tots.

I d’aquesta manera van anar sortint pa, peix i altres viandes, que tothom va compartir. Van menjar tant com van voler, i encara en va sobrar una mica.

 

Jordi Medina

 

 

Aquest conte està inspirat en la primera multiplicació dels pans, que trobem als evangelis de Marc, Lluc i Mateu.

 

Lluc 9, 11-17

Una gran multitud de gent el va seguir. Ell els va acollir, els va parlar del regne de Déu i va guarir als que patien algun mal.

Es feia tard, i els deixebles se li aproparen i li digueren:

-        Acomiada a la gent, que puguin anar als pobles i a les masies a buscar  allotjament i menjar, perquè estem en terreny despoblat.

Ell va respondre:

-        Doneu-los de menjar vosaltres.

Ells replicaren:

-        Només tenim cinc pans i dos peixos! Tret que vulguis que anem nosaltres a comprar menjar per tota aquesta gent.

Eren uns cinc mil homes adults.

Jesús va dir als seus deixebles:

-        Digueu-los que s’asseguin en grups de cinquanta.

Així ho van fer, dient a tothom que s’estirés al terra. I prenent ell els cinc pans i els dos peixos, va alçar la mirada al cel, els beneí, els va partir i els va donar als seus deixebles perquè els repartissin a la multitud. Menjaren tots fins a afartar-se i amb els trossos que van sobrar van recollir dotze cistelles.

 

TORNAR