Saber compartir. Per la Solidaritat.

 

Pregària hindú

 

Apte per a totes les edats.

 

Aquesta dinàmica es va portar a terme amb una branca de Castors (6-7 anys). L’eix d’animació d’aquell any eren els viatges, i cada dia visitàvem un país. Aquell dia el país escollit era la Índia.

Per donar una major ambientació, nens i caps ens vam disfressar amb el “sari” típic de la Índia (un tros de llençol passat per sobre d’una espatlla) i ens vam pintar un punt vermell al front.

 

Vam explicar als Castors que, en el món, no tots els nens poden viure igual de bé que ells. Els hi vam explicar que hi ha nens que van descalços, perquè no es poden comprar sabates. Nens que no poden anar a l’escola, perquè han de treballar per ajudar a les seves famílies. Nens que no tenen pares ni casa, i que han de dormir al carrer. Nens que no coneixen les nostres joguines; que de vegades passen gana i no tenen ni un tros de pa per rossegar. Nens que de vegades son maltractats per la gent gran, obligats a anar a una guerra que no entenen, o a fer coses que ningú no voldria fer.

 

Aleshores els vam demanar que es pensessin un desig, una pregària a favor d’aquests nens que s’ho passen malament.

 

Vam donar a cada nen un quadrat de cartolina (aprox. 20x20 cm.) i una fulla de plataner. Sobre la cartolina, tothom va resseguir la forma de la fulla, i després la vam retallar (amb tisores o amb punxó, depenent de l’edat i la perícia dels nens).

Seguidament, tothom havia d’escriure sobre la fulla de cartolina la seva pregària o desig. Alguns també hi van fer un petit dibuix.

Després, aquesta fulla s’enganxava sobre un quadrat de Porex-pan (o un tros de fusta que suri), i sobre la mateixa hi enganxàvem un petit llantió (és millor que el ble del llantió el cremeu una mica prèviament, perquè sinó més tard s’apagarà amb facilitat).

 

El següent pas va ser fer una petita excursió fins al riu del poble, en una zona d’aigües tranquil·les. Allà cada nen i cada nena va encendre el seu llantió, va llegir la seva pregària o desig, i va deixar anar la seva creació sobre l’aigua, perquè marxés surant amb la corrent.

 

TORNAR