AEiG ARRELS Agrupament Escolta i Guia
ARRELS

Població: MATARÓ (Maresme)
Afiliació: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Fulard:
Any de fundació: 1981

L’Agrupament Escolta Arrels forma part del moviment de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (MEGSJC) des del 1981, és a dir, des del seu funcionament.

L’A.E. Arrels, va sorgir d'una idea a través d’un grup de Pioners/Caravel·les de l’A.E. Soca de Mataró, que volien el seu propi cau amb més gent, amb nens i nenes de totes les edats. I així van anar buscant gent per les altres branques i mica en mica ho van anar aconseguint.

Això va passar l’any 1981, van buscar un local a Mataró, i un cop el van trobar, van arreglar-lo alhora que buscaven nens, nenes, nois, noies, joves... interessats a tirar endavant el projecte.

Des del curs 81-82 fins la temporada següent, 82-83, dins del cau van acabar sent nens i nenes i nois i noies entre vuit i disset anys, dividit per edats en tres grups.

A partir de l’any 82-83 va néixer el primer grup de Truc de nois i noies de disset i dinous anys. La temporada 92-93 es va crear el grup per els més petits de la casa, el grup de Castors/Llúdrigues.

I des de l’any 1981 fins ara, l’any 2006-2007, han estat un mínim de dos caps per branca, fins a un màxim de quatres o sis.

Des dels seus inicis, es va decidir fer el Cau als matins de 10 a 13 hores; el motiu d'aquesta decisió sobre l'horari va ser facilitar l'assistència dels infants. A més al realitzar-se al matí, el cap de setmana no quedava tant tallat i es va marcar una petita diferència amb la resta d'entitats dedicades al lleure de la ciutat, ja que algunes les realitzen per la tarda.

 

Per més informació, visita la web: www.aearrels.com .