| Novetats  | Jocs | Tècniques | Manualitats | Contes i reflexions | Excursions | Consells | Cançoner | Altres |
JouScout.com - Jocs: jocs amb paracaigudes.

Jocs amb paracaigudes

 

(donem les gràcies a en Quim Fargas, de l’A.EiG. Sant Antoni Abat de Barcelona)

 

 

Fer volar objectes

 

Amb el paracaigudes paral·lel al terra, s’introdueixen els diferents objectes que vulguem llençar enlaire. Els jugadors comencen a fer moviments amb el paracaigudes tractant que els diferents objectes s’elevin el màxim possible per recollir-los amb el paracaigudes. El joc acaba quan no queda cap objecte dins del paracaigudes.

 

Material: diferents objectes que no pesin gaire: globus, pilotes de tennis, pilotes de platja, etc....

 

 

Les pedres i les palletes d’or

 

Amb el paracaigudes en paral·lel al terra, es dipositen en ell, sis pilotes, una de les quals ha de ser diferent, aquesta pilota serà la pedra i les altres les palletes d’or.

Els jugadors comencen fer moviments amb el paracaigudes intentant que les palletes d’or, s’introdueixin pel forat central del paracaigudes i evitant que la pedra ho faci.

El joc acaba quan aconseguim treure totes les palletes pel forat sense que surti la pedra, o sense que la pedra caigui pels cantons del paracaigudes.

 

Material: cinc pilotes iguals, una pilota diferent a les cinc anteriors.

 

 

El vaixell

 

Amb el paracaigudes paral·lel al terra, s’introdueix una pilota. Els jugadors comencen a fer onades intentant que la pilota entri en el forat central i no en surti pels laterals.

 

Material: pilota.

 

 

El vaixell pirata

 

Amb el paracaigudes sen paral·lel al terra, s’introdueixen dos pilotes de diferent color. Una és un vaixell i l’altre és un vaixell pirata. Els jugadors comencen a fer onades, amb el propòsit que la seva pilota entri en el forat sense que el vaixell pirata, l’atrapi o la faci fora.

Una altre manera de jugar és fer-ho per equips, un equip són els pirates i els altres són el vaixell. Els pirates han de fer fora la pilota mentre que els altres han de ficar-la en el forat central.

Una altre varietat és afegint més pilotes al joc i que hi hagin més pirates, o més vaixells, o igual per les dues parts.

 

Material: dos pilotes diferents, per la resta de variants, les pilotes que fan de vaixell han de ser igual i les de pirates també (però diferents entre els dos grups com al joc inicial).

 

 

Cistell de colors

 

Tothom es posa agafant el paracaigudes per un color. A una ordre per exemple: un, dos, groc, elevem el paracaigudes i tots els que estaven al color groc passen per sota per canviar-se de lloc.

Una altre variant és canviant més d’un color a l’hora.

 

Material: cap

 

 

El llac de les estàtues

 

Tots es posen agafant el paracaigudes pels seus colors a una ordre, per exemple: un, dos, vermell, elevarem el paracaigudes i tots els que estaven agafant el paracaigudes, pel color vermell, han de canviar-se de lloc, passant per sota el paracaigudes, però només poden trepitjar uns cercles (anelles) que prèviament haurem col·locat sota el paracaigudes. Si no passes pels cercles o et toca el paracaigudes, et converteixes en estàtua i t’has d’esperar fins el següent torn, o que et facin un petó per salvar-te.

Una variant seria posar els cercles dels colors del paracaigudes i només poden passar pel color que ells tenen.

Una variant pels més petits, és cridar el seu nom, elevar el paracaigudes, i que ells facin una estàtua, que al baixar el paracaigudes, el cobrirà. Tornar a elevar el paracaigudes i el nen o nena, dirà el nom d’un altre que haurà de fer una estàtua i així successivament.

 

Material: anelles.

 

 

El bolet atòmic

 

A una ordre, elevarem el paracaigudes, ens posarem la part que tenim agafada sota el cul i ens asseurem a sobre, d’aquesta manera quedarà un bolet i nosaltres a dins on podrem explicar contes, acudits o fer qualsevol altre activitat de relax.

 

Material: cap

 

 

El monstre del pantà

 

Tots els nens i nenes, s’assenten al terra amb el paracaigudes sota la barbeta i les cames ben estirades cap al centre del paracaigudes. Un nen es fica dins del paracaigudes i serà el monstre del pantà. Ha d’anar estirant les cames dels seus companys fins a dintre el paracaigudes. El joc s’acaba quan estan tots sota el paracaigudes

 

Material: cap

 

 

Canvis

 

Tots els nens i nenes, eleven el paracaigudes, aleshores, el monitor, diu 2 noms (ex: un mes, un color, un dia de naixement, etc...) els nens i nenes que compleixin els dos noms, hauran de canviar de lloc per sota el paracaigudes.

 

Material: cap

 

 

El plat volador

 

Agafem el paracaigudes i l’elevem amb les dos mans, donem tots una passa cap al centre del paracaigudes i a la veu de ja, el deixem anar tots. El paracaigudes, hauria de mantenir-se quiet durant una estona enlaire, talment com un plat volador.

 

Material: cap

 

 

Te la passo!!

 

Consisteix en posar un pilota en el paracaigudes, selecciones una persona a qui li vols passar la pilota i sense tocar-la, només movent el paracaigudes, li ha d’arribar. Aleshores aquella persona la passa a una altre i així anar fent.

 

Material: una pilota.

 

 

Futbol de paracaigudes

 

Es fan dos grups i cada grup te una pilota de diferent color. Es tracta de fer passar la pilota pel forat del mig cinc cops abans que l’altre equip.

 

Material: dos pilotes diferents.

 

 

L’ocell i els cucs.

 

Es col·loquen sota el paracaigudes dos o tres nens o nenes, de genolls, i una altre de genolls i sense sabates (per no fer malbé el paracaigudes), a sobre d’aquest. El que està a sobre el paracaigudes és l’ocell i ha d’atrapar els cucs que estan a sota. Per fer-ho més complicat, els que estan agafant el paracaigudes, el van movent amunt i avall per tal de fer-li més difícil a l’ocell.

 

Material: cap

 

 

Tenis paracaigudes

 

Es fan dos equips i es col·loquen ben separats (un a cada punta del paracaigudes), es tracta d’anar-se passant per l’aire una pilota de tennis, i si a l’equip contrari se li cau o la tira massa fort, t’anotes un punt. Guanya qui té més punts.

 

Material: pilota de tennis

 

 

Desinflar el bolet.

 

Joc per fer amb edats grans. Es tracta d’elevar el paracaigudes i posar l’extrem del paracaigudes que tenim agafat al terra, i subjectar-lo amb els genolls, aleshores es crea un bolet. Una altre persona, sense sabates, té 15 segons per desinflar el bolet, pot saltar a sobre, rodolar, aixafar-lo amb la mà, el que sigui mentre el desinfla amb el temps acordat.

 

Material: cap

 

 

El cocodril ataca

 

Tots els nens i nenes s’asseuen al voltant del paracaigudes, amb les cames per sota, ben estirades cap al centre. S’escull a un nen que farà de cocodril i a un parell que faran de metges. El cocodril anirà per sota el paracaigudes i estirarà les cames dels nens cap a dins. Els metges estaran per fora el paracaigudes i quan vegin que un cocodril s’endu a un nen, l’hauran d’estirar perquè no se l’emporti. El nen quedarà salvat i el cocodril haurà de buscar una altre presa. Si el cocodril se l’endu es convertirà en cocodril.

 

Material: cap.

 

 

Tots els jocs estan extrets de la pàgina web: www.juegosdetiempolibre.com i de  http://es.geocites.com/aioneta/paracaidas.html d’on en podeu extreure més.