| Novetats  | Jocs | Tècniques | Manualitats | Contes i reflexions | Excursions | Consells | Cançoner | Altres |
JouScout.com - Educació en valors: el compromís.

L’ESTIL CRISTIÀ

 

Bàsicament, l’estil de vida que proposa el cristianisme el veiem reflectit en els evangelis, i es podria resumir com segueix:

©      Vols ser cristià? Doncs deixa de preocupar-te per tu mateix i comença a preocupar-te pels altres, aquells que hi ha al teu voltant: la família, els amics, els veïns, la gent del carrer, persones que encara no coneixes però que saps que et necessiten. Al cristià no li preocupa ser ric, ni poderós, ni famós o influent. L’autèntic cristià escull voluntàriament la pobresa i comparteix les seves riqueses amb els necessitats. La felicitat no te la donaran els béns materials, sinó poder estar amb la gent que estimes. Si vols ser cristià, aprèn a compartir.

©      El cristià no es deixa vèncer per les adversitats ni pel sofriment. Conserva l’esperança, i davant del mal segueix creient en la victòria del bé.

©      El cristià és solidari, plora amb el qui plora i acompanya el qui pateix.

©      El cristià no creu en la llei del més fort, sinó en la llei de l’amor. Lluita amb constància, però sense violència ni agressivitat.

©      El cristià no és rancorós, sap perdonar les ofenses, i no torna mal per mal.

©      El cristià no accepta la injustícia ni la mentida. Es rebel·la contra l’odi i l’opressió. Desitja i lluita amb passió per un món més just i més humà.

©      El cristià és sensible i atent al mal dels altres, és solidari amb els seus germans en els triomfs i en els fracassos, en les penes i alegries.

©      El cristià es compromet amb els dèbils i necessitats.

©      El cristià és de cor noble i sincer, senzill i incapaç de fer mal. Actua sense manipulació ni dobles intencions. Es lliura sense buscar premis ni recompenses.

©      El cristià és honrat i diu la veritat, malgrat que això el pugui perjudicar. Defensa els drets dels més dèbils, denuncia les injustícies i falsedats, encara que per això s’hagi de veure perseguit o calumniat.

©      El cristià confia en Déu, i prega per ell, pels seus germans, i també pels seus enemics.

 

Vols ser cristià? Doncs segueix aquestes normes de vida. Però viu-les amb naturalitat, i no amb angoixa. Si un dia t’equivoques, demana perdó i procura millorar. Recorda que només els Sants són perfectes; la resta de la gent en tenim prou amb intentar-ho.


 

«Si els cristians practiquessin el que Jesús va predicar en el Sermó de la Muntanya, jo seria, sens dubte cristià», va dir el Mahatma Gandhi, conegut líder hindú.

El Sermó de la Muntanya és un fragment de l’Evangeli de Sant Mateu (capítols 5-7) on es resumeixen tots els principis de la doctrina de Jesús de Natzaret. Us convido a tots a llegir-lo, perquè és molt curt, però diu un munt de coses que veritablement val la pena sentir, fins i tot per als que no són cristians.

Comença amb les Benaurances, que diuen així:

«Feliços els que tenen esperit de pobresa, perquè d’ells és el regne de Déu.

Feliços els afables, perquè ells heretaran la Terra.

Feliços els afligits, perquè seran consolats.

Feliços els que tenen fam i set de justícia, perquè seran saciats.

Feliços els misericordiosos, perquè ells assoliran la misericòrdia.

Feliços els nets de cor, perquè veuran a Déu.

Feliços els que treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu.

Feliços els perseguits per ser justos, perquè d’ells és el regne de Déu.»

I continua (Lluc 6, 27-28):

«Ameu als vostres enemics; feu el bé als que us odien; beneïu als que us maldiuen; pregueu pels que us calumnien.»

I també (Lluc 11, 9):

«Demaneu i se us donarà; busqueu i trobareu; truqueu i se us obrirà.»

Segurament ja havies sentit aquestes frases alguna vegada, i potser et demanaves: “que volen dir?”. Compara-les amb les frases que he presentat al principi de la pàgina, i així descobriràs el seu autèntic significat.

 

 

TORNAR A “REFLEXIONS I VALORS”

TORNAR A “OBJECTIUS”

TORNAR AL CLAN DE RÒVERS / TRUC (de 17 anys endavant)